Λεβάντα στην μαγειρική
Η λεβάντα είναι ένα απίστευτα ευέλικτο βότανο για μαγείρεμα. Ως μέλος της ίδιας οικογένειας με πολλά από τα πιο δημοφιλή βότανά μας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η λεβάντα είναι βρώσιμη και ότι η χρήση της στην παρασκευή τροφίμων επιστρέφει δυναμικά. Η λεβάντα είναι μέλος της οικογένειας των μέντων που περιέχει επίσης το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο και το θυμάρι. Τα μπουμπούκια των ανθών, τα φύλλα και τα στελέχη της λεβάντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα ή αποξηραμένα σε πιάτα που κυμαίνονται από γλυκά επιδόρπια έως πιο πλούσια πιάτα με κρέας. Η αρχική αισθητική επίδραση της λεβάντας είναι μια έντονη γεύση και άρωμα λουλουδιών. Διαφορετικές ποικιλίες λεβάντας μπορούν να πάρουν επιπλέον τόνους φρούτων, καπνού και ξυλείας, καθιστώντας την ένα σύνθετο μαγειρικό βότανο. Από την σελίδα μας θα προσπαθήσουμε να σας γνωρίσουμε τη βρώσιμη λεβάντα μέσα από γευστικές συνταγές.