Lavender Cake
Λαχταριστό Κέικ με άνθος λεβάντας
Υλικά για το Κέικ
245 γρ αλεύρι
225 γρ βούτυρο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. κανέλλα
115 γρ μέλι
½ κ.γλ. αποξηραμένο άνθος λεβάντας
115 γρ ζάχαρη
3 αυγά
110 γρ Ξινή κρέμα (sour cream)
Μέθοδος
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν, την σόδα, το αλάτι και την κανέλλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια χτυπάμε σε ένα φλιτζάνι τα αυγά και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι 1/3 μαζί με την κρέμα εναλλάξ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε και το άνθος λεβάντας και ανακατεύουμε προσεκτικά. Γεμίζουμε την φόρμα μας και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην φόρμα για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
Υλικά για το γλάσο
20 μλ χυμό λεμόνι
2 κ.γλ. μέλι
100 γρ ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Απλώνουμε πάνω από τo κέικ αφήνοντας να πέσει στις άκρες.