Τα οφέλη του ανθόνερου Ελίχρυσου

Τα οφέλη του ανθόνερου Ελίχρυσου

Τα οφέλη του ανθόνερου Ελίχρυσου

Ο ελίχρυσος είναι ένα πολυετές βότανο με μακρά ιστορία χρήσης σε διάφορα φαρμακευτικά και καλλυντικά παρασκευάσματα. Τα οφέλη του ανθόνερου και του αιθέριου έλαιου ελίχρυσου είναι πολλά και ποικίλα. Περιέχει γνωστά αντιοξειδωτικά όπως άλφα-πινένιο, μυρσένιο, λιμονένιο και λιναλοόλη.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα οφέλη που έχει να προσφέρει το ανθόνερο (υδρόλυμα) ελίχρυσου.

1. Βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος

Το ανθόνερο ελίχρυσου είναι ένα φυσικό συστατικό περιποίησης του δέρματος που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά για να βελτιώσετε την περιεκτικότητα σε υγρασία του δέρματός σας, δίνοντάς σας μια φυσικά γεμάτη όψη. Το helichrysum water με την διαρκή ενυδατική του δράση θα διατηρήσει το δέρμα σας ελαστικό.

2. Βοηθά στην επούλωση πληγών

Το υδρόλυμα ελίχρυσου επιταχύνει την επούλωση πληγών και αμυχών, καθώς και την εξαφάνιση των ουλών. Το ανθόνερο ελίχρυσου, σύμφωνα με πολλούς βοτανολόγους, είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά ενός «ολιστικού κουτιού πρώτων βοηθειών». Το υδρόλυμα ελίχρυσου έχει εξαιρετικές θεραπευτικές και αναπλαστικές ιδιότητες στο δέρμα. Μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, να προστατεύει από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και να αναζωογονεί το δέρμα σε πλήρη λάμψη.

3. Προστατεύει από τον ήλιο

Οι δικετόνες του ανθόνερου ελίχρυσου μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των κηλίδων ηλικίας, της βλάβης από τον ήλιο και άλλων δυσχρωμιών του δέρματος. Το υδρόλυμα ελίχρυσου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την έκθεση στον ήλιο για να ηρεμήσει την  επιδερμίδα, είτε περάσατε πολύ χρόνο στη θάλασσα είτε η απογευματινή σας πεζοπορία ήταν πιο ηλιόλουστη από ό,τι είχατε προγραμματίσει. Όταν πηγαίνετε σε εξαιρετικά ηλιόλουστα ή ζεστά κλίματα, να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι υδρόλυμα ελίχρυσου σε περίπτωση υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

4. Θεραπεία Ακμής

Τα πλεονεκτήματα του ανθόνερου ελίχρυσου για το δέρμα είναι ευρέως γνωστά για την ικανότητά τους να θεραπεύουν και να καταπραΰνουν την ακμή χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα. Το αιθέριο έλαιο ελίχρυσου συνιστάται συχνά για τη θεραπεία της ακμής, ειδικά των ουλών ακμής. Τα σημάδια ακμής είναι αντιαισθητικές βλάβες στο δέρμα που μειώνουν την ομορφιά σας. Ορισμένα σημάδια ακμής εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία, μερικά απαιτούν περισσότερη προσοχή.

5. Μείωση ρυτίδων

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το υδρόλυμα ελίχρυσου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων ηλικίας, των ουλών και των ρυτίδων. Το ανθόνερο ελίχρυσου, το οποίο περιέχει γνωστά αντιοξειδωτικά όπως το άλφα-πινένιο, το μυρσένιο, το λιμονένιο και η λιναλοόλη, μπορεί να βοηθήσει στη γρήγορη εξάλειψη του οξειδωτικού στρες από το δέρμα του προσώπου σας, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη διάσπαση και τον θάνατο των υγιών κυττάρων. Μπορεί επίσης να επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, αποτρέποντας την εμφάνιση ρυτίδων.

6. Μειώνει τις μυκητιάσεις

Η αυξημένη αντίσταση στα αντιμυκητιακά φάρμακα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε ένα κύμα ενδιαφέροντος για συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες. Το ανθόνερο ελίχρυσου είναι ένας φυσικός αντιμυκητιακός παράγοντας που μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα περιποίησης δέρματος για τη μείωση των μυκητιασικών λοιμώξεων στο δέρμα.