Όροι χρήσης

Όροι χρήσης

Όροι χρήσης

Ταυτότητα

Ο ιστότοπος lavandia.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης προϊόντων της ατομικής επιχείρησης Βλάχος Χαράλαμπος (Α.Φ.Μ. 079877391, ΔΟΥ Λιβαδειάς και ΓΕΜΗ 160913917000) που εδρεύει στην Λιβαδειά Βοιωτίας και έχει διακριτικό τίτλο LAVANDIA.

Η περιήγηση στον ιστότοπο καθώς και η αγορά προϊόντων προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των κατωτέρω όρων και προϋποθέσεων. Εάν ο χρήστης διαφωνεί με κάποιους ή όλους τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος, οφείλει να απέχει από τη χρήση του, αλλιώς δηλώνει ότι έχει αποδεχτεί ανεπιφύλακτα, όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του.

Όροι και μεταβολές

Οι παρόντες όροι είναι απολύτως συμβατοί με το ισχύον ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο. Η Lavandia διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει μονομερώς τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις συναλλαγών. Οποιαδήποτε τέτοιου είδους αλλαγή θα γνωστοποιείται μέσα από αυτή την ιστοσελίδα του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Επίσης διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει περιεχόμενο της ιστοσελίδας (ενδεικτικά αναφέρονται περιγραφές, τιμές, φωτογραφίες κλπ), χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Διευκρινίζεται ότι οι τροποποιήσεις των όρων δεν καταλαμβάνουν τις παραγγελίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Πληροφορίες και Προϊόντα

Η επιχείρηση δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των περιεχομένων που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος αναφορικά με τα ουσιώδη χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος που διαθέτει, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Περιορισμός Ευθύνης

Η επιχείρηση  δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε τιμές, χαρακτηριστικά ή φωτογραφίες και διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής τιμών χωρίς προειδοποίηση. Επίσης δεν ευθύνεται έναντι των χρηστών, για ζημίες που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους. Ταυτόχρονα δεν φέρει καμία ευθύνη για άμεση είτε έμμεση, θετική ή αποθετική ζημιά (ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά αναφέρονται, διαφυγόντα κέρδη, διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, απώλεια στοιχείων και δεδομένων, απώλεια πελατείας κλπ), οι οποίες προκύψουν σε σχέση με την λειτουργία, ή/και την χρήση του ιστότοπου. Η επιχείρησης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρέχει σαφήνεια, χρονική ακρίβεια, ορθότητα στην λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και στην διαθεσιμότητα των προϊόντων, το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν φέρει ευθύνη για την μη ύπαρξη διαθεσιμότητας των προϊόντων αλλά ενημερώνει άμεσα τους χρήστες σχετικά με πιθανές ελλείψεις. Ωστόσο δεν προκύπτει καμία ευθύνη για ενδεχομένη ζημιά που προκληθεί στο κοινό από την χρήση του ιστότοπου. Σχετικά με τον χρόνο παράδοσης δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας.

Η επιχείρηση και το ηλεκτρονικό της κατάστημα δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για  τεχνικά προβλήματα, που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά τη διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Επίσης η επιχείρηση ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Οι χρήστες  είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την αξιολόγηση και επιλογή των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστότοπο δεν φέρει καμία ευθύνη σε σχέση με την ορθότητα της επιλογής των χρηστών, ή τυχόν ασυμβατότητες μεταξύ προϊόντων που παρέχονται από αυτή. Η μεταφορά των εμπορευμάτων γίνεται για λογαριασμό και με ευθύνη του πελάτη. Σε περίπτωση ελαττωματικού ή προβληματικού προϊόντος πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιο εκπρόσωπο της επιχείρησης και θα εξυπηρετηθείτε άμεσα αντικαθιστώντας το προβληματικό προϊόν ή παίρνοντας πίσω τα χρήματα σας (Βλ. Επιστροφές προϊόντων).

Ευθύνη Χρηστών

Οι χρήστες του ιστοτοπου δηλώνουν και αποδέχονται ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν όπως και το περιεχόμενο του, κατ’ οιονδήποτε τρόπο παράνομο, ανήθικο, προσβλητικό και κακόβουλο. Επίσης  απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και το ηλεκτρονικό κατάστημα για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, άδικο, εμπαθές, παραβιάζει απόρρητο οποιουδήποτε άλλου προσώπου, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου (εικόνες, κείμενο, γραφικά) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της επιχείρησης και απαγορεύεται κάθε μεταφορά και αντιγραφή χωρίς της έγγραφη συναίνεσή της

Συναλλαγές

Η επιχείρηση λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τις εξ αποστάσεως συμβάσεις, δηλαδή το ν. 2251/1994 , όπως έχει τροποποιηθεί.

Διαθεσιμότητα

Σε περιπτώσεις που τα προϊόντα που παραγγείλατε δεν είναι διαθέσιμα θα ενημερώνεστε με e-mail ή τηλεφωνικά για τον ακριβή χρόνο παράδοσης. Σε περίπτωση που οι νέοι όροι εκτέλεσης της παραγγελίας δεν σας ικανοποιούν η παραγγελία σας θα ακυρώνεται.

Ανωτέρα βία

Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ) δεν είναι δυνατό να σας παραδώσουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες εντός του προκαθορισμένου χρόνου θα σας ενημερώσουμε, προκειμένου να μας δηλώσετε αν επιθυμείτε, υπ’ αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

Επιστροφές προϊόντων

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε επειδή δεν είστε ευχαριστημένοι ή δεν σας ικανοποιούν πλήρως, έχετε δικαίωμα να το κάνετε εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας. Προτού προχωρήσετε με την επιστροφή σας, παρακαλούμε να συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα επιστροφής. Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνει με τη δήλωση επιστροφής του για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει το προϊόν στην επιχείρησή μας. Διευκρινίζεται ότι το επιστρεφόμενο προϊόν σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και να συνοδεύονται από την απόδειξη ή το τιμολόγιο πώλησης. Σε αυτή τη περίπτωση θα επιβαρυνθείτε μόνο με το κόστος επιστροφής των προϊόντων. Η εταιρία δεν ευθύνεται για ζημίες που ενδεχομένως να προκύψουν στα προϊόντα κατά την διαδικασία επιστροφής τους. Αμέσως μετά την παραλαβή των προϊόντων προς επιστροφή και αφού βεβαιωθεί ότι η συσκευασία τους βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και ότι το προϊόν έχει πωληθεί από την εταιρεία μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος μας ώστε να συνεννοηθείτε τον τρόπο που επιθυμείτε, για να σας επιστραφούν τα χρήματα εντός 14 ημερών από την επιστροφή του προϊόντος στην επιχείρησή μας. Εάν θελήσετε την ακύρωση της παραγγελίας μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και πριν την αποστολή των προϊόντων επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του info@lavandia.gr και η παραγγελία σας θα ακυρωθεί.

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ή λάθους στην παραγγελία, το κόστος επιστροφής επιβαρύνει την επιχείρηση μας.

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Για την διενέργεια οποιασδήποτε συναλλαγής μέσω του lavandia.gr, και για να κάνετε παραγγελίες προϊόντων της επιχείρησης, θα σας ζητηθεί η γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών σας στοιχείων. Όταν κάνετε μια παραγγελία, θα σας ζητήσουμε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνση αποστολής των προϊόντων, τον αριθμό του τηλεφώνου σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Τα δεδομένα αυτά επεξεργάζεται η επιχείρηση τηρώντας την εφαρμογή του άρθρου 7Α παρ. 1 (β) Ν. 2472/1997, με σκοπό την υλοποίηση της παραγγελίας που δώσατε και με κανέναν τρόπο δεν θα αποκαλυφθούν, δημοσιοποιηθούν ή πωληθούν σε τρίτους, εκτός αν κινηθεί η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία για την άρση του απορρήτου (Ν. 2225/1994) ή τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική εφαρμογή της Οδηγίας 24/2006.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την Πολιτική Απορρήτου εδώ.

Αποστολή προϊόντων και κόστος αυτής

Τα προϊόντα αποστέλλονται εντός 1-4 εργασίμων ημερών από την λήψη της παραγγελίας.

Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας κάποιου προϊόντος, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικώς ώστε να τροποποιήσουμε εάν επιθυμείτε την παραγγελία ή να την εκτελέσουμε όταν το προϊόν είναι διαθέσιμο.

Τα κατώτερα κόστη δύναται να αναπροσαρμοστούν, καθώς εξαρτώνται από την πολιτική τιμών της εταιρίας ταχυμεταφορών.

Αποστολές εντός Ελλάδας:

Ο χρόνος άφιξης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 1-4 εργάσιμες ημέρες από την παράδοση στην εταιρία μεταφοράς.

Περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες βάσει της εταιρίας ενδέχεται να έχουν αυξημένο χρόνο παράδοσης ή να απαιτείται να παραλάβει ο πελάτης το προϊόν από το πλησιέστερο σημείο εξυπηρέτησης.

Παραγγελίες από €30 και άνω αποστέλλονται δωρεάν.

Για παραγγελίες κάτω των €30, τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα €3.

Αποστολές στην Κύπρο:

Ο χρόνος άφιξης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 1-4 εργάσιμες ημέρες από την παράδοση στην εταιρία μεταφοράς.

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα €11.

Αποστολές στην Βουλγαρία:

Ο χρόνος άφιξης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 3-5 εργάσιμες ημέρες από την παράδοση στην εταιρία μεταφοράς.

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα €5,50

Αποστολές σε άλλες χώρες:

Ο χρόνος άφιξης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 3-5 εργάσιμες ημέρες από την παράδοση στην εταιρία μεταφοράς.

Οι αποστολές σε άλλες χώρες χωρίζονται σε 5 ζώνες:

Ζώνη 1
ΒΕΛΓΙΟ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΜΟΝΑΚΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα €15,50.

Ζώνη 2
ΑΥΣΤΡΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΕΣΘΟΝΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΜΑΛΤΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα €15,50.

Ζώνη 3
ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα €16,50.

Ζώνη 4
ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα €17,50.

Ζώνη 5
ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΗΝ. ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΤΑΡ, ΚΟΥΒΕΪΤ, ΜΑΡΟΚΟ, ΜΠΑΧΡΕΙΝ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα €18,50.

Τρόποι Πληρωμής

Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στο ασφαλές περιβάλλον της EUROBANK

Αντικαταβολή (κόστος 1,50 ευρώ)

Κατά την παραλαβή στο σημείο που μας έχετε υποδείξει πληρώνετε το αντίτιμο στον υπάλληλο της εταιρίας μεταφοράς

Τραπεζικό Έμβασμα

Παρακαλούμε σημειώστε το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό παραγγελίας για την διευθέτηση της παραγγελίας

 • Τράπεζα Πειραιώς
  Δικαιούχος : Βλάχος Χαράλαμπος
  IBAN GR6201721520005152041071136
 • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
  Δικαιούχος : Βλάχος Χαράλαμπος
  IBAN GR7801101070000010751300772
 • Eurobank
  Δικαιούχος : Βλάχος Χαράλαμπος
  IBAN GR6402602930000350200327992
Μεσω Paypal

Χρησιμοποιείστε την πιστωτική ή την χρεωστική σας κάρτα μέσω του συστήματος Paypal για εύκολές και γρήγορές συναλλαγές.

 Η αναγραφόμενη τιμή σε κάθε προϊόν είναι η τελική τιμή με ΦΠΑ.