Παιδική Αϋπνία

Παιδική Αϋπνία

Βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας

Παιδική Αϋπνία

Βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας
Βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η αλλαγή που έχει επέλθει στις καθημερινές μας συνήθειες έχει επηρεάσει σημαντικά την ζωή μας και έχει δυσκολέψει τον ύπνο μας. Τα παιδία μας έχουν επηρεαστεί εξίσου, ίσως και περισσότερο, και τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το διαχειριστούν.

Ο ύπνος των παιδιών είναι συνήθως μια πολύ μεγάλη πρόκληση για τους γονείς και αφορά όλες τις ηλικίες, από τη βρεφική έως και την εφηβική. Η αϋπνία είναι μία δύσκολη κατάσταση για τα παιδιά  και απορροφά πολύ από την ενέργειά τους. Ο ήρεμος ύπνος είναι απαραίτητος, γιατί επηρεάζει σημαντικά τη σωματική, την ψυχική και τη νοητική λειτουργία των παιδιών. Όταν τα παιδιά δεν κοιμούνται καλά, τόσο οι σωματικές όσο και οι νοητικές επιδόσεις τους (μεταξύ των οποίων και οι μαθητικές) παρουσιάζουν έντονη πτώση.

Μερικές φορές η παιδική αϋπνία μπορεί να προκληθεί από ένα ιατρικό πρόβλημα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να δείτε ένα γιατρό ή ειδικό για να δημιουργήσει μια σωστή διάγνωση.

Τις περισσότερες φορές στα ήπια (μη παθολογικά) προβλήματα ύπνου μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με φυσικούς τρόπους να τα ξεπεράσουν. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και με φυσικά χαλαρωτικά όπως το αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές προτάσεις αντιμετώπισης με χρήση αιθέριου ελαίου λεβάντας :

  • Τρίψτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο κάτω μέρος των ποδιών τους ή στα μεγάλα δάκτυλα
  • Ρίξτε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στην θήκη του μαξιλαριού τους
  • Βάλτε 2-3 σταγόνες στα λούτρινα ζωάκια που έχουν τα παιδιά μαζί τους στο κρεβάτι
  • Διαχύστε στον χώρο το άρωμα από το αιθέριο έλαιο λεβάντας με ένα diffuser πριν και κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Δώστε τους να εισπνεύσουν και τρίψτε μερικές σταγόνες στον αυχένα τους για έναν υγιή ύπνο