Τα Βότανά μας

Τα Βότανά μας

Τα Βότανά μας

Τα οφέλη από το Τσάι του Βουνού

Το ελληνικό τσάι του βουνού είναι ένα δημοφιλές φυσικό ρόφημα της Ανατολικής Ευρώπης χωρίς καφεΐνη που προέρχεται από τον Σιδερίτη.

Τα οφέλη της Λεβάντας

Η λεβάντα είναι ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Lamiaceae. Υπάρχουν πολλά είδη λεβάντας, με τη Lavandula angustifolia να είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φαρμακευτικά βότανα.

Τα οφέλη της Ματζουράνας

Ματζουράνα, (Origanum majorana), πολυετές βότανο της οικογένειας της μέντας (Lamiaceae). Είναι ένα θαμνώδες ποώδες φυτό που συνήθως φτάνει τα 30–60 cm (1–2 πόδια) σε ύψος.

Τα οφέλη του Βάλσαμου ( Υπερικού)

Το Υπερικόν το διάτρητον (Hypericum perforatum) ή κοινώς το βάλσαμο, είναι ανθοφόρο φυτό του γένους Υπερικόν (Hypericum), της οικογένειας Υπερικίδες (Hypericaceae).

Τα οφέλη του Δενδρολίβανου

Το δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis L.) είναι ένας αειθαλής θαμνώδης θάμνος με καταγωγή από τις περιοχές της Μεσογείου. Αν και περισσότερο γνωστό ως καρύκευμα τροφίμων, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά παγκοσμίως.

Τα οφέλη του Ελίχρυσου

Ο Ελίχρυσος είναι ένα εμβληματικό φυτό της περιοχής της Μεσογείου. Αυτό αποδεικνύεται από τη λατινική ετυμολογία του που κρύβει τη δόξα του να συνδέεται με τον Ήλιο (Helios) και τον Χρυσό (chrysos).

Τα οφέλη του Θυμαριού

Το θυμάρι έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς αιώνες για τις αρωματικές, γαστρονομικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες. Το όνομα θυμάρι προέρχεται από την ελληνική λέξη «θύμος» που σημαίνει θάρρος ή δύναμη.

Τα οφέλη του Ύσσωπου

Αυτό το πολυετές βότανο ανήκει στην οικογένεια της μέντας (Lamiaceae) και αγαπά να ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Καυχιέται για ένα άρωμα που συνδυάζει στοιχεία μέντας και γήινης.

Τα οφέλη του Φασκόμηλου

Το φασκόμηλο (salvia officinalis) είναι ένας αρωματικός πολυετής θάμνος της οικογένειας της μέντας (Lamiaceae) που προέρχεται από τις ακτές της βόρειας Μεσογείου.